
וידאו טטרה קיטי
אוגוסט 23, 2018
וידאו – דג מחט
אוגוסט 27, 201810 דברים שאתם חייבים לדעת כשאתם עומדים להקים בריכה
אז אתם עומדים להקים בריכת נוי? מזל טוב! אנחנו שמחים לחלוק איתכם את הניסיון העשיר שלנו בהקמה ותחזוקה של בריכות נוי ולתת לכם כמה טיפים חשובים ומהותיים שכדאי לקחת בחשבון, לפני שמקימים את הבריכה בחצר. מוזמנים להתייעץ איתנו במקרה של שאלות וכמובן, לקפוץ לחווה כדי לראות את ההיצע שלנו עבורכם!

רוצים בריכת נוי קטנה אצלכם בחצר? זקוקים לייעוץ? התקנה? תחזוקה או ציוד לבריכה? אנחנו כאן בשבילכם! צרו עמנו קשר, השאירו לנו את פרטיכם (כולל טלפון!) ונחזור אליכם בהקדם!
טיפ מספר 1 – תכננו מראש את הבריכה.
זה אולי נשמע לכם כמו דבר מובן מאליו אבל הוא ממש לא כזה. חובבים רבים פשוט ניגשים בשיא ההתלהבות לחצר עם את חפירה ומתחילים ליצור בור באדמה. אבל שנייה לפני שמתחילים: האם האיזור מתאים לגידול דגים? האם הוא מוצל? האם יש ברז או צינור בקרבת מקום? האם ניתן לשלב את הפילטרציה הנדרשת? האם הבריכה והפילטרים קלים לגישה? כדאי לשבת עם שרטוט של הגינה, לקחת בחשבון את כמות האור שהבריכה מקבלת (אנחנו גרים במדינה ברוכת שמש ולכן רצוי שיהיו עצים מצלים מסביב), נגישות לחשמל ועוד.
טיפ מספר 2 – הגדירו את הקוטר והעומק של הבריכה.
רגע, מה? העומק? למה זה חשוב? מכיוון שצמחים צריכים איזור רדוד והדגים, זקוקים לאיזורים עמוקים יותר (שאליהם יוכלו לחמוק ביום חם, או כשמגיע חתול לבדוק את מזנון הסושי המקומי). אנחנו ממליצים על בנייה מדורגת שבה השוליים רדודים יותר לצורך יצירת צמחייה עניפה והמרכז עמוק, כדי לאפשר לדגים מקומות מסתור ומנוחה.
טיפ מספר 3 – מצאו את הציוד המתאים עבורכם.
הכי קל בעולם לקחת כד, למלא אותו בחומרי פילטרציה ולחבר אליו משאבה עם צינור. אבל האם זה מספק? עד כמה יהיה לכם קל לתחזק את הפילטר המאולתר הזה? בחווה תוכלו למצוא מגוון גדול של פילטרים מוכנים לבריכות. הם נקראים "פילטר לחץ" והם יחסכו לכם המון כאבי ראש (וגם כאבי לב במקרה של סתימת הפילטר ומוות מיותר של דגים).
טיפ מספר 4 – בחרו את הדיפון המתאים לבריכה שלכם.
קיים בשוק מגוון גדול של חומרי דיפון מתאימים לבריכה. מיריעות אטומות רב שכבתיות, דרך בריכות פלסטיק מוכנות ועד לדיפון בטון. מה מתאים לכם? מה התקציב שלכם? עם מה יהיה לכם יותר נוח לתחזק את הבריכה בעתיד? קחו את כל זה בחשבון לפני שאתם ניגשים להקים את הבריכה החדשה שלכם.
טיפ מספר 5 – הוסיפו מפל.
מפל? תמיד! בכל בריכה ניתן לשלב מפל באיזו שהיא צורה. מפל יוסיף זרימה קבועה של מים אל הבריכה (מהפילטר, או ממשאבת המים). הוא ינעים את השהות שלכם בחצר בצליל נעים של מים זורמים, הוא יניע את פני המים וימנע הטלת ביצי יתושים, יצמצם את כמות האצות והכי חשוב – יחמצן את המים! בימים חמים יש לחמצן נטייה להתנדב מהמים והדגים סובלים מכך. מפל גורם לתנועה של מים ועוזר לחימצונם.
טיפ מספר 6 – בחרו את החומרים המתאימים לשפת הבריכה.
עשו שימוש בסלעים, חלוקי נחל, או דיפון בטון מתאים כדי ליצור את שפת הבריכה. שימוש חכם בחומרים יכול לשלב את הבריכה בחצר או בגינה שלכם ולתת לה את הטאץ' המושלם. שלבו גם צמחייה שתגלוש אל תוך המים והפכו את הבריכה לקסם אמיתי.
טיפ מספר 7 – דעו איך מתחזקים את הבריכה שלכם נכון.
קודם כל, צר לנו לאכזב. אין דבר כזה "בריכה ללא תחזוקה". ככל שהבריכה קטנה יותר כך נדרשת תחזוקה גדולה יותר (ובדרך כלל להיפך, בריכה גדולה ויציבה צריכה תחזוקה קטנה). אבל בכל מקרה, מרכיב התחזוקה מהותי. יש צורך לבצע החלפות מים, להאכיל את הדגים, לטפל בפילטרים שלא ייסתמו ולהחליף חומרי סינון אחת לתקופה. בנוסף על כך, צריך לנקות את הבריכה מאצות ובוצה. תכננו אסטרטגיה נכונה לתחזוקה (למשל, בחופשת ראש השנה ופסח לעשות ניקיון יסודי ולהכין את הבריכה לחורף/קיץ) והצמדו אליה. קשה לכם? תמיד אפשר להזמין מומחים שיעשו את התחזוקה המורכבת יותר בשבילכם.
טיפ מספר 8 – חסכו בחשמל ובאנרגיה.
תכנון נכון של הבריכה יכול לצמצם לכם מאד עלויות של חשמל, תחזוקה ועוד. לדוגמה, ניתן להשתמש במי הבריכה להשקיית הגינה. ניתן לצמצם עלויות של פילטרציה על ידי שתילה נכונה של צמחים מסביב לבריכה (שיתפקדו כתוספת לפילטר ביולוגי). שימו לב שאסור לכבות את משאבות הבריכה אבל הן יכולות לשמש גם למפל וגם לפילטר אם משרשרים אותם זה אחרי זה.
טיפ מספר 9 – הכינו את הבריכה שלכם לעונות השנה.
כאן (הקליקו על הלינק) פירגנו לכם במאמר שמספר על תחזוקה שוטפת לבריכה. לקראת החורף יש לצמצם האכלות ומדי חילופי עונה כדאי לנקות את הבריכה ולתחזק אותה היטב. קחו בחשבון את חילופי העונות (למרות שהם יחסית מינוריים בישראל) והתכוננו בהתאם. בצפון הארץ ובירושלים כדאי לשקול העברת הדגים למקום חמים יותר בעונת החורף (או לפחות להוסיף גוף חימום בקרקעית הבריכה). באיזורים חמים כדאי לדאוג לפיצוי על מי אידוי בהתאם.
טיפ מספר 10 – דאגו לאיסוף המים.
בחורף יורד גשם והמים גולשים החוצה מהבריכה. בקיץ כשממלאים אותה ובדיוק מקבלים טלפון הצינור ממשיך למלא את הבריכה וגם אז, המים יכולים להשפך החוצה. דאגו לאיסוף המים שגולשים מהבריכה כדי לא למצוא את עצמכם עם דגים בחוץ. הקפידו להתקין ניקוז ותיעול מתאימים מחוץ לבריכה. הקפידו ששולי הבריכה יהיו גבוהים מעט מפני המים

רוצים להתייעץ עם המומחים של דג הזהב? זקוקים להקמה או לתחזוקה של בריכת נוי? אנחנו כאן בשבילכם! לייעוץ חינם, השאירו לנו כאן את הפרטים שלכם ונחזור אליכם עם כל המידע.